Bij hatha yoga doen we diverse houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en een liggende ontspanning of meditatie. Door de opleiding yoga in Aplomb, ben ik me meer bewust geworden van het belang van core stability, met name bij het doen van de asana’s. Deze zogenoemde vooroefeningen zijn inmiddels een onderdeel geworden van de wekelijkse lessen.

Door tijdens de lessen je helemaal bewust te zijn van je lichaam en ademhaling kom je als het ware “uit je hoofd” en geeft dit een diepe ontspanning. Door de asana’s verbeter je je souplesse en kracht.

De diverse lessen hebben ieder een eigen accent.
Zo dagen de Dynamische hatha yoga lessen je fysiek wat meer uit in de vorm van een flow of het langer aanhouden van wat lastigere houdingen.
Yoga op basis van Aplomb gaat nog meer in op de core stability dan bij de hatha yoga.
Bij de les Yoga & mindfulness  wordt een deel van de les besteed aan mindfulness.

Op vrijdag ochtend kun je ook mee doen met mindfulness.
Dit is een kleine groep waarin we gaan kijken naar wat we ervaren als we gaan mediteren. We doen diverse oefeningen, ademhalingstechnieken, visualisaties en een korte meditatie. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen, hiermee kunnen we elkaar ondersteunen en stimuleren.

Je kunt in iedere les op elk moment instromen en een (semi) gratis proefles komen doen.
Alle lessen zijn voor zowel mensen met als zonder yoga ervaring. Wil je meer weten of je aanmelden, neem dan gerust contact met me op.