Ben je zwanger en wil je meer bewust je zwangerschap beleven en je voorbereiden op de bevalling? Dan is zwangerschapsyoga misschien iets voor jou.

Tijdens de yogalessen bereid je je samen met andere zwangere vrouwen voor op de bevalling. Je neemt elke week bewust de tijd voor jezelf en voor je kindje.

We werken aan het verbeteren van je spierkracht, conditie, stabiliteit en coördinatie. Met ademhalingsoefeningen bereiden we je voor op de bevalling. De lessen zijn een mix van inspanning en ontspanning. Hierdoor kun je bewuster met je lichaam omgaan zodat je eventuele klachten kunt voorkomen of verminderen.

Hoe de bevalling zal verlopen weet je niet, niemand kan je vertellen wanneer het begint, hoe lang het duurt en hoe je je voelt. Belangrijk is het dus om vertrouwen in je oerkracht te krijgen zodat je zo ontspannen mogelijk deze bijzondere gebeurtenis in kan gaan.

Ik geef les in een doorlopende groep waarbij iedere vrouw in een andere fase van haar zwangerschap is. Dit geeft een boeiende mix van verhalen van verwachtingen, onzekerheden en vragen. Daarnaast zijn er ook partnerlessen waarbij jullie samen oefeningen en informatie krijgen. Hierdoor kunnen de partners zich meer betrokken voelen bij jullie kindje tijdens de zwangerschap en meer ondersteuning geven bij de bevalling.

Je kunt instromen op elk moment vanaf je 12e week van je zwangerschap. Je schrijft je dan in t/m week 37 van je zwangerschap of t/m het einde van het seizoen. De lessen zijn elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur en op van vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

De kosten voor de yogalessen zijn € 12,50 per les, eenmalige inschrijfkosten € 15.

 

Ervaringsverhaal van Dominique (tweede kindje);

Afgelopen zondag is op precies de uitgerekende datum onze dochter geboren. Het was zoals gehoopt een thuisbevalling in het bevalbad. Het is zeer voorspoedig verlopen en heb veel toe kunnen passen uit de yogalessen. Ten eerste heb ik op de grote bal al ronddraaiend en naar voren en achter wiegend de weeën fijn op kunnen vangen. Een drietal keren de roos ademhaling toe kunnen passen. Mocht bijv bij de laatste perswee niet meer meepersen. Pfoe, dan helpt de roos ademhaling perfect. En tijdens de weeën opvangen in bad heb ik telkens de borstkas en bekken letterlijk opengehouden. Het zorgde ervoor dat ik minder pijn ervoer en beter ontspannen kon. Uiteraard doet bevallen nog steeds pijn maar ik weet zeker dat dit enorm geholpen heeft.

Ik ben blij dat ik je lessen heb bij kunnen wonen en ook al waren het er maar een paar, ze hebben zeker bijgedragen aan weer een mooie bevalling. Bedankt voor de waardevolle lessen.